آخرین دقایق آذرماه را ورق میزنیم و شمعهای روشن زرد پاییز را خاموش میکنیم. شبِ آغاز زمستان است، چراغ خانهها هنوز بیدارند و خانهنشینان گِرد آتش گرم دوستی نشستهاند و خاطرات دیروز را پلک میزنند. آن طرف هندوانهای که ضربات چاقو خون سرخش را جاری کرده و این طرف مادربزرگ که تسبیح فیروزهای رنگش را بارها مرور میکند. همه گرد هم آمدهاند تا از روزهای خوب خدا سخن بگویند و به بهانه یلدا این طولانیترین شب سال، فارغ از پیچ و خمهای زندگی همدیگر را به شنیدن خاطرات خوب خویش میهمان کنند.
«یلدا» برگرفته از واژهٔ سریانی بهمعنای زایش است. ابوریحان بیرونی از این جشن با نام «میلاد اکبر» نام برده و منظور از آن را «میلاد خورشید» دانسته است. شب چله از زمانهای قدیم تا به امروز جشنی مهم برای ایرانیان بوده است. تاریخچه شب یلدا به پیروان میتراییسم برمیگردد و به عنوان یک سنت باستانی از هزاران سال پیش در ایران برگزار میگردید. ایرانیان باستان، آخر پاییز و اول زمستان را شب زایش مهر یا زایش خورشید میخواندند و برای آن جشن بزرگی برپا میکردند.
جشن شب یلدا، امروزه نیز با دور هم جمع شدن اعضای خانواده و دوستان برگزار میشود. در این شب ایرانیان با خوراکیهای سفره زیبای یلدا از جمله: انار، هندوانه، خرمالو و دیگر میوههای فصل، آجیل شیرین، انواع شیرینی یا کیک، لبو و کدو پخته، انواع آش و… از میهمانان یکدیگر پذیرایی میکنند. دیوان حافظ نیز در شب یلدا جایگاه ویژهای دارد . مهمانان این مراسم دور هم مینشینند و کتاب حافظ را میگشایند و آینده خود را در میان بیتهای زیبای غزلیاتش جستجو میکنند. قصه خوانی و بازگویی خاطرات نیز بخش زیبای این جشن باستانی است.
سامانه مدیریت آموزش گروه سولیکو (LMS)، نیز فرا رسیدن جشن باستانی یلدا را به تمام شما عزیزان و مشتاقان علم و یادگیری تبریک و شادباش عرض میکند و زمستانی سپید و سرشار از لحظات خوش و ناب سلامتی و آگاهی همراه با شوق فراوان برای یادگیری آرزومند است.